Sportræning

Posted by on jan 21, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Sportræning

Alle hunde har en fantastisk lugtesans, som de elsker at bruge.  Næsearbejde virker både mentalt trættende og stressnedsættende.

Ved sportræning skal hunden ikke bare søge på må og få, men lære, at koncentreret følge et spor og følge retningen af dette, dette giver altså ekstra mental stimulering. Derfor er sportræning er en af de bedste måder at aktivere vores hunde på, da de både skal bruge næsen og hjernen.

Kurset er for alle der kunne tænke sig instruktion og øvelse i, hvordan de aktiverer deres hund, ved at gå spor. Kurset er for alle hunde, uanset alder.

Kurset foregår over 3 gange af ca. 75-90 minutters varighed. Første gang vil også bestå af teori, så I vil få en forståelse for, hvordan vi rent praktisk lærer vores hund at gå spor på vores præmisser. Her vil vi bl.a. komme ind på: hundens fantastiske næse, forskellige fært typer, betydningen af vejr, vind, underlag samt betydningen af hvor længe sporet har lagt.

Vi vil på kurset arbejde med: motivationsspor, slangespor, cirkelspor og skovspor, der vil blive introduceret i form af godbidsspor desuden vil vi blive introduceret til ID-spor.

 

 

Leave a Reply

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *