Træningsmetoder

Posted by on jul 3, 2013 in Træningsmetoder | 0 comments

Træningsmetoder

Hos Herregårdens hundetræning bruger vi kun såkaldte bløde træningsmetoder, da hunde lærer bedst og hurtigst med succes.

 

Positiv forstærkning er noget, der øger hyppigheden af en adfærd, når det gives.  Den positive forstærker kan være godbidder, ros, leg, opmærksomhed osv. Denne forstærkningsform bruger vi under al hundetræning, da vi bruger positiv forstærkning ved al adfærd, vi ønsker mere af.

Negativ forstærkning er noget, der øger hyppigheden af en adfærd, når det fjernes. Den negative forstærker kan være smerte og pres. Denne forstrækningsform bruger vi ikke.

Positiv straf er noget der mindsker hyppigheden af en adfærd, når det tilføres. Det kan f.eks. være råb og smerte. Positiv straf virker til hundetræning, men vi anbefaler det ikke, da det kan have negative konsekvenser for hundens adfærd og ikke styrker tilliden og samarbejdet mellem hund og ejer.

Negativ straf er noget der mindsker hyppigheden af en adfærd, når det fjernes. Det kan f.eks. være tilbageholdelse af en godbid og ignorering af uønsket adfærd. Denne form for straf bruger vi i træningen.

Klikkeren er en lille plasticboks med en metalplade i, der siger en klik-lyd, når man trykker på den. Vi lærer hunden at når klik-lyden kommer, får den en belønning. Når den har lært det, kan vi fortælle hunden med klikket, at netop det den gør idet klikket lyder, vil vi gerne have mere af.

Shaping (trinvis indlæring) bruger vi til at tilnærme os målet for øvelsen. Vi deler øvelsen op i delmål, så det bliver lettere for hunden at få succes. På denne måde øger vi motivationen hos hunden.

Leave a Reply

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *